Orvar: en serie serie ritad och berättad av Filip Wessman
Datum: 050610
Gradering
Arkivet Persongalleri Länkar Extras Urval RSS Feed
Välj ett kapitel!


Sen jag började göra serier har ideerna kommit fortare än jag hunnit göra strippar av dem. Anteckningsbladen blir mer och mer fullklottrade, och bara en mindre del är överstrukna "avklarade" ideer. De sista dagarna har jag drabbats av ett teckna-fort-innan-en -annan-ide-kommer syndromet. Dagens, liksom gårdagens, stripp ville liksom bara ner på hårddiskens skivor innan någon annan ide fick ta platsen.

Den här strippen tog dock lång tid att göra, för jag lärde mig en massa om Gimp (mitt bildbehandlingsprogram) och ritmetodik, och det betyder som regel chansa-och-gör-om. Och det tar tid. Så jag gjorde strippen ruta för ruta under några dagar.

Mitt förhållande till feminismen är komplicerat. Jag betecknar mig som anti-feminist. I ordets ursprungliga bemärkelse, för kvinglig rösträtt och så, är väl alla feminister idag. Självklart ska alla ha samma förutsättningar. Men dagens feminism i Gudrunm Shymans tappning går mer och mer mot ren nazism. Vi män sitter på nyckelpossitioner i samhället, suger ut kvinorna på pengar, har en internationell konspiration etc. Jag kallar det för konfliktideologi; något som bygger upp en vi-och-dom attityd. Och det kommer aldrig att lösa problemet.
Jag tar alltid chansen att få ge feminismen en känga, även om dagens stripp helt klart har mer av mig än av Orvar i sig.

I övrigt kan tilläggas att jag nu har get färg till orvars ryggsäck, en grön/bege färgnyans. Och lägg märke till hur jag glömde bort den helt i ruta 4.
Kommentera denna stripp.


Läsare: Ylva
Kommentar:
håller med om Schyman och den lede Fi men det borde väl kallas Genussocialism?