Persongalleri

Frekvent förekommande figurer

Orvar
Orvar är seriens huvudfigur. Han är delvis självbiografisk, men bara till en del. Orvar är i det närmaste helt politiskt omedveten och en väldigt direkt person. När han gör något har han sällan hemliga motiv, folk bara tror det. Orvar gör nämligen vad han känner för. Vill han ha en vegitarisk pizza med tre sorters extra kött på så beställer han det. Precis som flodhästar i verkligheten är oberäkneliga så är även Orvar det. Se upp för honom när han är i sitt naturliga element; vatten. Då framträder urflodhästen i honom.
Orvar gillar mat, och är därför lite småfet. Men då han är en flodhäst så är det helt i sin ordning, flodhästar skall ha hängbuk.
Orvar har liksom alla andra flodhästar ett fenomenalt gap, och kan därför svälja ner saker väldigt fort.
Till vardags är Orvar, precis som seriens författare, svetsare till yrket. Han skryter aldrig om det, men är en fena på allt som rör datorer och elektronik.
Orvar dök först upp i strip 1.
Ian
Seriens andreperson och Orvars bästa kompis. Då valrossar har fötter som är helt verdelösa på land och nästan omöjliga att använda i en furry comic, så fick jag hitta på att han har mänskliga fötter. Ian är inte heller ett fläskberg som valrossar är i naturen. Däremot är han glad för att laga mat, och riktigt bra på det dessutom. Ian har fått en god uppfostran och klär sig alltid ordentligt, man misstänker en klassisk borgerlig skolning, och det är inte helt fel gissat.
Ian dök först upp i strip 11.
Trib
Trib är Orvars dammsugare, vilken han vann i ett lotteri. Trib är en Trilobite, men inte en vanlig en. Han har mycket mer personlighet än de som man köper i butiken. Trib tycks kunna tala med Orvar, men ingen annan förstår honom. Men Trib förstår vad andra säger. Han litar inte riktigt på Ian, sedan Ian försökte övertala Orvar att sälja honom. Trib tycks även ständigt drömma om fler och fler uppgraderingar, vilket tvingar Orvar till köket för att meka med honom.
Trib dök först upp i strip 30.
Fiona
Fiona är Ians syster. Fiona är en puma, medan Ian är en valross, så frågan är vem som är adopterad? Ian och Fionas familj är en internationell anglosaxisk socitetsfamilj, och Fiona har flyttat hit från Australien efter att hennes pojkvän gjort slut med henne. (Det framgår inte ur serien, men står så i mitt manus så då är det så).
Fiona dök först upp i strip 45.

Mindre frekvent förekommande figurer.

Gammelfarfar
"Gammelfarfar" är Orvars morfars far. Han är 105 år gammal, och en veteran från första världskriget. Orvar åker ofta och hälsar på honom, och lyssnar på krigshistorier som den gamle gubben tycker om att berätta. Gammelfarfar överlevde sin fru och de flesta av sina barn. Han är nu rätt gaggig men håller fortfarande till i sin villa, där han bekymrar sig rätt mycket för mullvadar i gräsmattan.
Gammelfarfar dök först upp i stripp 120.
Arga apan
Arga apan är en apa av obestämd art, vilken alltid är arg. Han tenderar att skälla på allt och alla, men det är ofta fallet att han råkar illa ut på grund av det. En möjlig förklaring till hans konstant dåliga humör kan vara att han arbetar på arbetsförmedlingen.
Arga apan dök först upp i stripp 10.
Glödlampan
Glödlampan är en figur som lever helt och hållet för att informera folk om saker. Han började på Orvar-strippen efter att ha misslyckats med att få jobb på SVT's "Anslagstavlan". I övrigt saknar han varje form av personlighet.
Glödlampan dök först upp i stripp 10.
Fille
Denna lätt förvirrade figur är seriens tecknare. Han har endast vissa likheter med sin verklige förlaga (jag). Fille är psykiskt instabil, har ett stort ego och ett enormt behov av bekräftelse. Förmodligen lider han även av storhetsvansinne. Egentligen har han inte i serien att göra, men dyker upp ibland, gärna för att ta äran åt sig för saker som jag själv gjort. Fille är en grafiskt tvådimensionell och (nästan) helt färglös person.
Fille dök först upp i stripp 8.
"Reportern"
Älgen är seriens främsta mediepersonlighet. Han förekommer både som programledare i TV och som reporter. Något mer om honom är inte känt i nuläget.
Reportern dök först upp i stripp 31.
"Feministen"
Om denna artfrände till Orvar är endast känt att hon är en feminist.
Hon dök först upp i stripp 22.
"Arbetslöse grisen"
Det här är en ung gris i sina bästa dagar. Han är en yrkesarbetslös som aldrig lyckas få och behålla ett riktigt jobb. Bland annat har han gått på svetsskola tillsammans med Orvar, och när Orvar hamnar i projekt "Bruna Jobb" återser vi honom igen. Han är en så kallad "vardagsrasist" och har även åsikter av icke politiskt korekt art om kvinnor.
Han dök först upp i stripp 26.

Tillbaka