Orvar: en serie serie ritad och berättad av Filip Wessman
Datum: 060710
Gradering
Arkivet Persongalleri Länkar Extras Urval RSS Feed
Välj ett kapitel!


Jäpp, semester. Är ledig hela juli, utom den 31:e, som är en måndag. Den 1:e börjar mitt nya jobb på Skogsvårdsstyrelsen. Fram tills dess, ledig och slapp. Vilket synes i min uppladdningsstatistik. Denna månaden är nog den slöaste från min sida någonsin. I morgon ger jag min troligtvis ut på en liten mini-hajk. Det blir några dagar mellan Röstånga och Åstorp på skåneleden. Passerar Söderåsens nationalpark, så det lär bli rätt mycket folk.

Jag tror jag är tvungen att kommentera den stora händelsen i Bjärnum, som hamnade på nyheterna nationellt. För er som bor utomlands eller inte tar del av nyheter så var det alltså så att en herre i 76:årsåldern började skjuta från sin villa här i Bjärnum. Han tyckte inte om planerna på ett fjärrvärmeverk aldeles utanför sin tomt, så han började skjuta. Till saken hör att han hade drabbats av tumörer i hjärnan och blivit opererad, och han led svårt i sommarhettan. Troligtvis drabbades han av ett överslag. Eftersom han är jägare hade han licens på 5 vapen, både kul och hagel, och höll polisen sysselsatt i tio timmar, innan dom sköt honom i magen. Men det gav han inte upp för heller, så när de stormade villan under tårgas på morgonen, då började gubben slåss med polisen. Totalt avlossade han 45 skott. Och så hamnade Bjärnum på TV...
Kommentera denna stripp.


Läsare: fille
Kommentar:
Nu har det framkommit att Sig (som han heter) inte hade någon hjärntumör, det var bara ett rykte som gick på byn. Eftersom jag inte vill medverka till att sprida rykten så klipper jag den ryktestråden här.
Läsare: Josephine
Kommentar:
typ. Min yahoogupp är något slö - pga av hettan får jag väl skylla på.
Läsare: Ylva
Kommentar:
Inbillar jag mig eller blir det mer och mer folk som kör in i folksamlingar / skjuter runt sina hus? "Kör dem i mixern och ge mig ett sugrör." Ja. Det är sommar.