Orvar: en serie serie ritad och berättad av Filip Wessman
Datum: 061206
Gradering
Arkivet Persongalleri Länkar Extras Urval RSS Feed
Välj ett kapitel!


Tyvärr kan det bli så att Orvar läggs ner. Detta beror inte på ointresse från min sida, utan på att min websida troligtvis släcks ner den 15:e december.
Bakgrunden är följande: Orvar ligger på min websida som finns på en server i datorföreningen FUKT's ena serverrum. Denna club är en studentförening på Blekinge Tekniska Högskola. Nu är det så att Blekinge StudentKår inte inser att deras syfte är att främja studenterna utan den korumperade kårledningens personliga intressen, och av olika orsaker, främst avundsjuka på de ekonomiska bidrag FUKT fick för några år sedan, tycker de inte om oss. Samtidigt har vi en rektor på våran tekniska högskola med IT-profil som inte inser värdet av en datorförening, vilket finns på alla tekniska högskolor och universitet med självaktning. Han har därför bestämt sig för att utplåna FUKT. Detta gör han genom att vräka oss från våra två lokaler (BTH ligger utlokaliserat i tre orter och vi finns på två av dessa). För att "spara pengar" vräker han oss om vi inte kan bevisa oss nyttiga. Andra studentföreningar kan få ha egna rum, tex suparklubben ROST, utan att få några krav på att bevisa sig nyttiga. Inget ont om dem, de är trevliga, men det råder alltså dubbla standarder. Nu är jag av övertygelsen att vi inte kommer att vara nyttiga nog för att få ha kvar någon lokal ens om vi skulle komma på bot mot cancer. Heikola har helt enkelt bestämt sig, det ska inte finnas någon datorförening på BTH.

Nu har jag inte bott i Karlskrona sedan 2003 så min information kan vara delvis föråldrad, men en datorförening är dess lokal. Blir vi vräkta så försvinner vi, och jag ser inget hopp med nuvarande ledning att finnas kvar. BSK är de enda som kan rädda oss som det ser ut nu, och de är totalt ointresserade. Förmodligen skålar de i champange nu.

För seriens del innebär detta med största sanolikhet att websidan är borta den 15:e december detta år. Jag kommer att tanka över allt material till min privata dator och bränna ut det på CD som backup, och sedan kommer jag troligtvis att försöka återskapa serien på något annat ställe. Samtidigt med detta har jag legat lågt med serieritandet, jag vill rita för hand och scanna in och efterbehandla med någon lämplig programvara, tex GIMP. Hoppas kunna skaffa scanner efter årsskiftet, men om jag har råd med det hänger på en helt annan fråga; huruvida min arbetsplats fortfarande finns kvar, vilket har betydelse för min ekonomsika förmåga att skaffa en.

I vilket fall som helst försvinner antagligen serien i det snaraste.

Vill du ha information om vad som händer, maila till "orvarnews@yahoo.se", ange "orvar" i subjektraden

för jag kommer att lägga till ett spamfilter som slänger alla andra mail (om det går, har inte kollat) än dem med just "orvar" som subjektrad. Kräver alltså lite hjärnverksamhet för att klara av. Ange din mailadress, så får du svar från mig med information om vad som händer med orvarserien. Jag kommer inte att sprida din mailadress, skicka spam eller annat jox. Vill du ha kontakt med mig personligen så kommer du att få svar från en annan mailadress.
Det kan dröja länge innan det händer något men när det är bestämt vad som blir Orvars öde så får du mail från mig.
Kommentera denna stripp.


Läsare: fille
Kommentar:
Märker att jag skrev att man skulle ange sin epost i mailet. Självklart behövs det inte, då det inkluderas i mailheadern. *Tar på mig dumstruten* Vill också säga att det inte är 100% fastslaget att det skall gå på detta sätt och jag hoppas in i det sista på en annan lösning, men samtidigt håller jag på att förbereda mig för en stängning.
Läsare: Jens
Kommentar:
Tråkigt att höra! Hoppas att du hittar ett nytt hem för Orvar!