Presentation av mig.

Hej.
Nu är jag på jakt efter ett jobb innom svetsområdet igen. Jag räknar inte med att vara arbetslös så länge så passa på så länge jag fortfarande är.
Detta dokument är någotsånär författat i fallande viktighetsordning, dvs det viktigaste står längst upp.
Denna sida är inte heller färdig, jag kommer att skriva in mer material här, så återkom.

Jag är Svetsare/metallarbetare, det kan du läsa om här.

Snabb livshistoria

Jag föddes 1977 i oktober. Efter grundskolan började jag på natur. Jag har alltid varit intresserad av allt med teknik och vetenskap men även andra teoretiska grenar såsom historia, människokännedom med flera. Det var på gymnasiet jag stötte på datorer på riktigt för första gången, och har sedan 1994 haft dessa som ett av mina främsta intressen. Jag började innan det blev populärt...

Gick ut 1996, och 98 började jag på högskola. Flyttade till Karlskrona för att läsa telekomunikationsprogrammet. Detta var innan IT-krashen och man kunde välja och vraka bland jobben. Pappa dog och mina studier kraschade. Började om på ett program kallat "systemteknik" i Ronneby. Mindre teoretiskt, mer praktiskt. Gick ut 2003, då var det nästan omöjligt att få jobb innom branchen.

Det året flyttade jag hem till mor. Ett år senare skaffade jag egen lägenhet, och började på svetsskola i Kristianstad, i november 2004. Utbildningen sköttes av Lernia. Jag var där till mars 2006. Kom ut mitt i en lågkonjungtur och hade svårt att hitta jobb till en början. Mellanlanade på ett projekt för arbetslösa via Skogsstyrelsen. Där lärde jag mig om biotypen ale-sumpskog, hur man hanterar en hammare, olika sätt att bygga saker i trä så de inte ruttnar, hur man bygger en spångbro samt hur man hanterar en yxa, slägga, jordborr och röjsåg. Så fick vi besked om att vi blev sparkade allihopa pga budgetnedskärningar. Då sökte jag några jobb innom svetsbranchen, och eftersom branchen nu vänt fick jag ett napp. Så kom det sig att jag i mars 2007 flyttade upp till Växjö, där jag mesta tiden jobbat innom svetsande industrier i bygden.

Jag sade upp mig från mitt jobb och började på ett annat. Men så kom krisen, och vi förlorade ordrar, och jag förlorade jobbet. Från och med den 10:e november 2008 letar jag alltså efter nytt jobb.

Nuläget

Att arbeta här uppe gav mig många värdefulla erfarenheter och jag är nu en mycket bättre svetsare än jag var när jag kom hit. Nu letar jag efter arbete, kan tänka mig jobba i stora delar av Sverie och i en del andra länder i Europa. Är i vidareutbildning, och drömmer om framtiden.

Framtiden

Vill lära mig två saker främst: TIGa i rostfritt, samt svetsa rör, tjocka svarta med pinne och tunna rostfria med TIG. Sedan jobba innom sektorn industriservice/industriell konstruktion mot den tunga processindustrin, såsom oljerafinaderier eller pappersbruk.

Anställa mig?

Hur villig jag är att ta ett nytt jobb varierar från tid till annan. Mest för att roa mig själv har jag tagit fram följande grafiska hjälpmedel. Det uttolkas som i tabellen till höger.

Jag funderar mycket på framtiden. En sak vet jag säkert och det är att jag inte vill bo i Kronoberg i evighet. Skickar du ett jobberbjudande så lovar jag att ta en seriös titt på det.
0: Jag tar jobbet endast om mänsklighetens överlevnad hänger på det.
2: För en fet påse pengar och mycket intressanta arbetsomständigheter kan jag tänka mig att lyssna på vad du har.
4: Söker inte efter att byta, men har du ett intressant erbjudande kan du höra av dig.
7: Jag söker efter något annat.
9: Jag är desperat efter att komma här ifrån.
10: Jag säger snart upp mig, nytt jobb på gång eller inte, eller är arbetslös.

Mina arbetsprinciper

Jag tar inte bara ett arbete hur som helst. Jag har vissa principer som följer med mig.

Körkort

Jag har numera råd att ta körkort. Därför har jag börjat med det. Här redogör jag för processen, i fallande tidsordning (senaste nytt överst).

Språk

Jag är språkintresserad, och med det menar jag språket som medel för komunikation mellan människor. Gramatikvetenskapen som sådan bryr jag mig inte om mer än som ett medel för att tala rätt. Jag gillar språk för att jag gillar folk, och folk talar språk.

Diverse färdigheter

Kontakt

Ursäkta att jag obfuskerar min epost nedan, men det är för att undvika att hamna i register hos automatiska datauppsamlare som tyvärr finns på nätet.

Telefon: 0470-63888 (med telefonsvarare) samt mobil 0768603518
Elektroniskt förmedlad post: beccmah att rambler punkt ru eller fille att fukt punkt bsnet punkt ess:e

Upp en nivå